Reflexions de Juan José López Burniol

Juan José López Burniol, vicepresident de la Fundació La Caixa, membre del Cercle d’Economia de Catalunya, exnotari i columnista de diferents mitjans de comunicació, ha ofert una conferència aquest migdia, en la Fundació Sa Nostra, en la qual ha explicat les seves reflexions sobre ‘el procés’ català i la seva influència en la política internacional d’Espanya.

Sota el títol de “La tempesta perfecta”, López Burniol ha analitzat històricament els factors que han provocat la “fractura del diàleg” entre els polítics que dirigeixen el Govern central i els polítics a càrrec de la Generalitat. “Han provocat una situació d’inestabilitat total que està afectant greument la ciutadania” ha afirmat *Burniol.

L’ex notari català ha explicat que un dels moments més complicats dels últims mesos es viurà la setmana que ve amb la sentència del ‘procés’. “Serà un moment sensible i difícil d’assimilar per a molts”.

Per a López Burniol el conflicte polític que actualment colpeja a Espanya “s’ha enquistat greument” i està generant una fractura que existia “des de fa molt temps”. El conflicte català és un fet que en la nostra història “ha aparegut en multitud d’ocasioni i sempre ha generat convulsions polítiques i socials” ha explicat López Burniol.

Finalment, el vicepresident de la Fundació La Caixa ha manifestat les possibles solucions que es poden dur a terme per a atallar el problema amb Catalunya. “L’estat de les autonomies és un principi d’estat federal. La federalitat de l’estat és una de les possibles solucions. Ara bé, els nostres polítics actuals no crec que tinguin la capacitat de dialogar i transigir perquè això sigui efectiu”.

Gonzalo Boye presenta el seu llibre “…Y ahí lo dejo”
Felipe González assegura que “no és el moment d’aplicar el 155”