Miguel Delibes de Castro alerta sobre la inexistència d’un Planeta B

Com a commemoració del centenari del naixement de l’autor Miguel Delibes (1920-2010), entre molts d’altres guardons rebuts, Premi Príncep d’Astúries de les Lletres, El Club Última Hora i el Cercle d’Economia Mallorca han comptat amb la presència del seu primogènit, Miguel Delibes de Castro, doctor en Ciències Biològiques qui va presentar La Terra Ferida, una obra compromesa amb el medi ambient escrita juntament amb el seu pare.

Després de fer un repàs d’algunes anècdotes sobre el seu progenitor i la seva vinculació -tant literària com familiar- amb l’Illa de Mallorca, Delibes de Castro va incidir en els símptomes d’un planeta que ha perdut la seva capacitat d’autoregulació. Segons el científic, per a poder garantir la sostenibilitat mediambiental i evitar la situació d’una sisena extinció massiva d’espècies, s’ha d’iniciar una transició energètica centrada en la racionalitat i el convenciment intel·lectual de les persones. Delibes de Castro considera que és necessari un canvi de la nostra forma de vida que ens permeti viure i ser felices amb menys ja que no existeix un “Planeta B” per a suplir el que coneixem.

De la seva etapa com a col·laborador del naturalista Félix Rodríguez de la Fuente, com ara la redacció de l’Enciclopèdia Salvat de la Fauna, va comentar la gran tasca de sensibilització que va suposar la divulgació científica en la societat de l’època.

 

Amb Félix Rodríguez de la Fuente es va sensibilitzar de la importància de la conservació de les espècies. Ara s’ha d’ensenyar a pensar


 

L’acte, que va tenir lloc en la Fundació Sa Nostra de Palma, va ser introduït per la ecóloga marina i professora de recerca del Centre Oceanogràfic de Balears, Salud Deudero i pel president del Cercle, Josep Maria Vicens.

L´Índex Econòmic del Cercle confirma que l’economia balear segueix en fase de expansió.
Plataforma Cívica pel Finançament: La unió que aconsegueix resultats