Indice Economico del Cercle

L´Índex Econòmic del Cercle confirma que l’economia balear segueix en fase de expansió.

El nostre Índex Econòmic mostra com durant el mes de juliol de l’any 2021, el 82% dels indicadors disponibles creixen. L’economia s’impulsa amb força i segueix la pronunciada acceleració dels indicadors (un 91% d’indicadors s’acceleren).

Així mateix, mentre que els primers mesos de l’any els indicadors que creixien no superaven el 20%, el mes de juliol ja són més del 80%. Durant els pròxims mesos s’espera que la gran majoria dels indicadors registrin creixement positiu, consolidant la fase expansiva del cicle econòmic a les Illes Balears, iniciada el mes de maig passat.

La ràpida recuperació fa que la crisi econòmica es deixi enrere. El més probable és que no sigui fins a mitjans del 2022 quan es pugui intuir el camí de creixement a mitjà termini, moment a partir del qual les comparacions respecte l’any anterior s’ajustaran al retorn gradual de la normalitat.

Així, es preveu que l’activitat intensifiqui el rebot a curt termini, ajudada pel notable augment de la despesa pública. Aquest factor, que contribueix de manera directa a l’augment del deute públic i que s’erigeix com un dels principals desequilibris generats arran de les polítiques aplicades per la pandèmia, pot jugar un paper destacat en el creixement a llarg termini.

Més informació sobre l’Index Econòmic del Cercle

Salvador Illa, l’exministre de Sanitat durant l’inici de la pandèmia, visita el Cercle
Miguel Delibes de Castro alerta sobre la inexistència d’un Planeta B