Manuel Ferrer, president de Olea Consultancy, ha acudit aquesta tarda a un esmorzar-col·loqui amb els socis del Cercle d’Economia de Mallorca en el qual ha comptat la seva experiència professional en els diferents territoris asiàtics i concretament a la Xina. “Àsia i la Xina lideraran el mercat mundial en molt poc temps. Europa i els Estats Units es veuran superades per aquest nou mercat” ha assegurat Ferrer.
Amb un gran coneixement en el mercat asiàtic -porta 10 anys en el continent- va crear fa cinc la seva empresa amb seus a la Xina i Singapur. “Aquest nou mercat ens ofereix grans oportunitats de negoci. És important treballar les relacions personals si volem que el nostre negoci fructifiqui, són durs comerciants” ha explicat l’ex conseller d’educació.
La innovació tecnològica és el puntal sobre el qual la Xina està fomentant el seu creixement econòmic en els últims anys. El creixement del projecte Greater Bay Area està competint i superant “amb passes de gegant a tota la indústria tecnològica americana”. Però a més és que aquest país compta amb una de les poblacions més joves i amb la classe mitjana més gran del món, “la mitjana d’edat està entre els 35 i els 40 anys i la seva classe mitjana ha crescut un 200% en els últims 10 anys”.
Manuel Ferrer creu que existeixen multitud d’oportunitats de negoci per als europeus a la Xina, “tot el que tingui a veure amb tecnologia aplicada al manteniment del medi ambient i a la mobilitat els interessa, hem d’explotar aquests punts”. Un altre aspecte molt remarcat pel ponent va ser la capacitat d’atracció que Europa genera al país asiàtic, “és més fàcil que ells vinguin a nosaltres, que nosaltres a ells, els agrada molt la nostra cultura i les nostres ciutats, el turisme ha de ser un dels nostres puntals si volem mantenir-nos en l’elit”.
Finalment al final de l’esdeveniment a l’Hotel Valparaiso, Manuel Ferrer també ha parlat de les grans desigualtats que existeixen a la Xina i en els diferents països asiàtics afirmant que hi ha poblacions que continuen sent molt rudimentaris i que se sustenten en gràcies a l’economia agrícola, “aquí existeix grans símptomes de pobresa”.