Alicia Asín: “El IOT tindrà una gran importància en les destinacions turístiques del futur”

Alicia Asín, cofundadora i  CEO de Libelium, ha ofert una una conferència, aquesta tarda, de la mà del Cercle d’Economia de Mallorca, a l’Hotel Valparaiso, en la que ha explicat les últimes novetats en el la tecnologia de la Internet de les Coses (IoT) i les seves aplicacions en el sector turístic de Balears.

Després de la seva col·laboració amb Autoritat Portuària de Balears per a desmuntar la falsa suposició sobre la gran contaminació dels creuers a les illes, la CEO  de Libelum ha recalcat la importància que té la tecnologia IoT com a eina de control de contaminació. “Gràcies a la Internet of Things elaborarem estratègies més eficients que ens ajudaran al fet que Balears sigui molt més sostenible”.

La guanyadora del premi dona Innovadora 2018 de la comissió europea ha assegurat que Balears pot ser una comunitat atractiva al públic estranger i “mantenir la tranquil·litat entre la ciutadania” evitant els casos de massificació turística, saturació de vehicles o abocament d’aigües fecals al Mar Mediterrani que s’han viscut aquest últim estiu de 2018.

Per a finalitzar, Asín ha recalcat la importància d’innovar també, en el món educatiu. “La tecnologia està obrint noves línies laborals que abans no existien i si volem avançar, la nostra civilització ha d’estar al dia. Apostar per la renovació dels mètodes educatius tradicionals és una opció que s’hauria d’analitzar immediatament”.

Manuel Ferrer: “Àsia i la Xina són els nous líders mundials”
La gran inestabilitat que genera el desordre internacional