Salvador Illa, l’exministre de Sanitat durant l’inici de la pandèmia, visita el Cercle

L’exministre de Sanitat i president del Grup Socialista-Units per Avançar en el Parlament de Catalunya, Salvador Illa, va visitar el Cercle per a explicar la gestió de la pandèmia del COVID 19 durant el seu mandat al capdavant del ministeri i sobre els reptes i les oportunitats del futur immediat.

En declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en la trobada organitzada en la Fundació Sa Nostra de Palma amb els socis, Illa ha reafirmat la seva creença en què la pandèmia pot ser que ens hagi millorat com a col·lectiu “si prenem nota” de l’ocorregut ja que “s’han accelerat canvis molt de fons, s’ha posat en valor la importància dels serveis públics i n’ha reforçat els mecanismes de cogobernanza”.

Illa, que no va eludir contestar cap pregunta, va aprofitar, a més, per fer balanç del treball de l’executiu liderat per la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i la resta de càrrecs institucionals, els quals també van acudir a la conferència.

Sobre l’obligatorietat de la vacunació plantejada des de diversos sectors o la possibilitat de reclamar l’anomenat certificat covid per a accedir a grans esdeveniments, Illa ha instat que el debat sigui tècnic, escoltant els experts i en el context de la Comissió Interterritorial, que agrupa a tots els agents implicats.

 

El debat ha de ser tècnic, escoltant els experts i en el context de la Comissió Interterritorial, que agrupa a tots els agents implicats, com a òrgan clau en la gestió de la pandèmia


 

Interrogat per l’actualitat de la política catalana, Illa ha reconegut l’existència d’un clima polític diferent des de les eleccions i ha a reclamat diàleg “entre els catalans” i també entre  els governs de Catalunya i d’Espanya per a deixar enrere una dècada que no ha estat gens bona per a aquesta Comunitat Autònoma.

Salvador Illa va ostentar el càrrec de Ministre de Sanitat entre gener de 2020 i gener de 2021, anys en què la crisi derivada de la pandèmia mundial del Covid 19 va ser la protagonista. Posteriorment va dimitir per a liderar el seu partit a Catalunya on avui exerceix de cap de l’oposició.

El projecte NEREIDAS, sobre la regeneració de la biodiversitat marina, guanya el Premi Cercle 2021.
L´Índex Econòmic del Cercle confirma que l’economia balear segueix en fase de expansió.