“L’economia espanyola en un entorn internacional convuls”

“Esteim davant una nou tipus de Guerra Freda. la Xina i els Estats Units s’estan disputant el comandament del món tecnològic i la tensió l’estem començant a notar” ha afirmat Emilio Ontiveros, Catedràtic Emèrit de la Universitat Autònoma de Madrid, aquest migdia en la conferència organitzada pel Cercle d’Economia de Mallorca.

Ontiveros també ha negat que es vagi a produir una crisi “en 2019”. Ara bé, ha apuntat que Espanya l’any pròxim pot viure “un moment d’inestabilitat econòmica”. Això es produirà perquè el clima financer no serà igual de propici que el viscut fins a aquest 2018. “El Banc Central Europeu deixarà de finançar-nos i els tipus d’interès creixeran, provocant una petita convulsió en les nostres empreses”.

El Brexit també ha estat un tema rellevant durant la conferència que ha ofert Ontiveros a l’auditori de la Fundació Sa Nostra. I és que la relació entre Espanya i Gran Bretanya està molt unida. Els britànics suposen el 20% del turisme d’Espanya, però a més del turisme, els britànics són un dels majors mercats compradors d’immobles del nostre país. Per això, Ontiveros ha explicat que és necessari que Europa i Gran Bretanya arribin a un acord “si no volem viure una greu crisi a Espanya”.

També parlant de camins diferents, Ontiveros ha analitzat la situació entre Espanya i Catalunya. Un tema que segons la seva visió “està enquistat i té difícil solució”.

Ontiveros de totes maneres és positiu amb el futur d’Espanya, a la qual veu “en un bon moment de maduresa”. L’economista espanyol veu aquest creixement en la presència de nous joves ocupant llocs rellevants en empreses importants. “Ells són el futur i si volem estar a l’altura dels nostres competidors hem d’apostar per ells i per les seves noves idees”.

“El Silicon Valley de la Xina: oportunitats i reptes”
“Europa veurà la seva fi si no conservem l’acord de Schengen”