“El Silicon Valley de la Xina: oportunitats i reptes”

Alfonso Ballesteros, actual Secretari General de la Cambra de Comerç d’Espanya a Hong Kong, ha analitzat, aquesta tarda a l’Hotel Valparaiso, el creixement de la Xina durant els últims 40 anys i les conseqüències que ha provocat la seva entrada en el mercat econòmic modern. “la Xina serà el major exportador de tecnologia a nivell mundial, aportant els seus productes a qualsevol sector del món laboral” ha assegurat Ballesteros.

la Xina a més, està creant un dels territoris més importants del món del futur, segons Ballesteros el projecte del Greater Bay Area serà “el nou epicentre del món tecnològic”. Amb la idea de crear un nou Silicon Valley, aquesta zona ha crescut en els últims anys “fins a convertir-se en un dels nuclis territorials més rics i més poblats de la Xina”.

Shenzhen, una de les ciutats que pertanyen a aquest Greater Bay Area, en 30 anys ha explicat Ballesteros que ha superat a Silicon Valley transformant-se en el “Software Valley”. Aquest territori és “actualment el lloc més innovador del món”. Segons les dades aportades pel secretari general de la Cambra de Comerç aquesta ciutat està creant nous models de negoci i de treball. A més, de tenir una de les mitjanes d’edat més joves del món, “està en torn als 20 o 30 anys”. També Shenzhen està innovant fins al punt que estan eliminant els diners en efectiu. “Shenzhen s’està convertint en la imatge ideal de ciutat del futur”.

La tecnologia no és tan sols l’únic punt en el qual treballa el govern xinès. Les infraestructures i la connexió al llarg d’aquesta badia és una de les grans apostes de la Xina. “Han invertit una gran quantitat de diners per a connectar les ciutats del Greater Bay Area”.

Ballesteros veu grans oportunitats per a invertir a la Xina. El representant de la Cambra de Comerç a Hong Kong veu a aquesta zona com “un nou centre de producció que està creant mercats de consum alternatius, zones turístiques de gran atractiu mundial i nous sistemes de sostenibilitat per al medi ambient. També, gràcies al creixement que està experimentant   el país asiàtic, estan apareixent nous centres d’I+D, smartcities i centres de startups que poden atreure el públic espanyol. Les infraestructures, la inmobiliària i o la logística són finalment un possible punt d’atracció”.

El Cercle d’Economia de Mallorca signa un acord de col·laboració amb el CES
“L’economia espanyola en un entorn internacional convuls”