“Europa veurà la seva fi si no conservem l’acord de Schengen”

L’eurodiputada, Rosa Estaràs, ha assegurat que l’acord de Schengen “és una peça fonamental que ha de conservar-se si Europa no vol arribar a la seva fi”. En la conferència que ha ofert aquesta tarda a l’Hotel Valparaiso de la mà del Cercle d’Economia de Mallorca, Estaràs ha explicat quins són els grans reptes que tindrà Europa aquest 2019.

Amb les eleccions europees molt a la vora, Estaràs ha desgranat a poc a poc els grans populismes que estan creixent a Europa i els seus voltants. “Aquest tipus de polítiques estan dividint greument a la Unió Europea”. Un d’aquests primers populismes és segons la diputada del grup popular a Europa, el Brexit, una situació que “mai hauria pensat que succeiria de no ser per l’aparició d’aquest tipus de polítiques que utilitzen missatges demagògics i les denominades Fake News; i que tan profund calen en una societat, cada vegada més alterada”.

Respecte al Brexit, Estaràs ha criticat durament el treball que ha realitzat el Govern de Sánchez en l’assumpte Gibraltar. “Teníem una oportunitat única per a aconseguir un dret sobre les decisions que es prenguessin a Gibraltar, ara tenim un annex que no és vinculant i que no servirà als interessos d’Espanya”.

“En les pròximes eleccions europees ens juguem el futur de la democràcia. En aquestes eleccions triarem si volem democràcia o si volem nacional-populisme” ha alarmat Rosa Estaràs. I és que a més delBrexit existeixen multitud de moviments extremistes que han anat avançant per la Unió Europea. Regne Unit, Polònia, França, Itàlia, Hongria, Àustria o Grècia. Grans països de l’Eurozona s’han vists esquitxats per aquesta nova política que pot “trencar Europa el pròxim 26 de maig”.

Per a Estaràs si volem aconseguir “acabar” amb aquests populismes no cal fer-ho només mitjançant “l’autocrítica dels polítics que es troben en el parlament europeu”, sinó posant en valor el treball que es realitza a Europa i informant els ciutadans de “la gran labor que té la Unió Europea en el nostre teixit social i de la necessitat de la seva existència”.

Per a acabar Estaràs ha volgut fer una crida davant les més de 100 persones que es trobaven avui a la sala Menorca de l’emblemàtic hotel palmesà al fet que acudeixin el pròxim 26 de maig “a votar per la democràcia i perquè a Europa torna a il·lusionar”.

“L’economia espanyola en un entorn internacional convuls”
Carlos Grau: “Espanya pot convertir-se en un referent en la tecnologia 5G”