Juan Cifuentes i Fulgencio Coll expliquen com és la vida en l’Exèrcit

L’ex Comandant General de Balears, Juan Cifuentes, i l’excap de l’Estat Major de Terra, Fulgènci Coll, van compartir amb els socis del Cercle els detalls de la seva carrera professional en l’exèrcit i moltes de les experiències viscudes durant el seu servei.

El binomi militar, com ells mateixos es consideren, va coincidir en la necessitat de vocació per a escometre els treballs que els van ser assignats tant en destinacions nacionals com internacionals. De fet, han estat les missions en l’exterior les que van donar peu a comentar la situació geopolítica actual des del punt de vista de la seva destacada trajectòria professional.

Els assistents van poder conèixer també la realitat actual d’un exèrcit que ha anat forjant-se i transformant-se al llarg dels anys de la Transició i que ha anat ascendint en qualitat de tàctica, procediments i materials; participant en missions de l’OTAN i de les Nacions Unides i exercint com a pacificadors de països com Bòsnia, Kosovo o l’Afganistan, segons varen explicar.

 

L’exèrcit ha anat forjant-se i transformant-se al llarg dels anys de la Transició i ha anat ascendint en qualitat de tàctica, procediments i materials


 

Al llarg de la seva vida, Cifuentes va ser destinat en diferents unitats, entre d’altres, exercint la prefectura de la 1a Bandera paracaigudista en l’ús de Tinent Coronel, la Caserna General Multinacional de l’OTAN a Nàpols o l’Estat Major de les Forces Lleugeres de l’Exèrcit de Terra com a Coronel, havent estat destinat com a General cap de la Brigada Paracaigudista Almogàvers VI.

Per part seva, Coll, va dirigir la Divisió Mecanitzada Brunete núm. 1, va engiponar la creació de la Unitat Militar d’Emergències (UME) en 2006, i va ocupar la prefectura d’Estat Major de l’Exèrcit de Terra (JEME) durant diversos anys. Actualment, és regidor i portaveu del seu grup parlamentari (Vox-Actúa Baleares) a l’Ajuntament de Palma.15

L’economia balear registra quatre mesos d’augments
Es consolida la fase expansiva del cicle econòmic a les Illes Balears iniciada la primavera de 2021.