José Manuel García-Margallo preveu una recessió de dos o tres anys

“Preveig una recessió de dos o tres anys, amb una caiguda de PIB del 10% i amb un augment de l’atur que arribarà fins als 5 milions de persones” ha assegurat José Manuel García-Margallo, eurodiputat del grup popular a Brussel·les, durant el seu col·loqui d’aquesta tarda amb Rosa Estaràs. Convidats pels Cercles d’Economia de Mallorca i Menorca, els dos ponents van estar analitzant la situació del COVID-19 a Espanya i la posició actual de l’estat espanyol a Europa.

Analitzant la crisi del COVID-19 i el treball realitzat per Espanya per a contenir el virus García- Margallo ha afirmat que Espanya va reaccionar “tard i menysvalorant la importància de l’epidèmia”. “El confinament i les fases no són més que una reacció tardana a un problema que es coneixia des de principis d’any i al qual no es va tenir prou en compte. Va ser una equivocació” ha sentenciat.

José Manuel García-Margallo que ha estrenat llibre aquest sota el títol “Memòries heterodoxes: D’un polític d’extrem centre” ha analitzat breument els episodis de crisis viscuts a Espanya i a Europa, i que es presenten en el llibre, per a assegura que la comunitat europea “mai abans havia reaccionat tan a temps com en aquesta ocasió. Estan oferint les solucions adequades. Però com tota crisi el cop serà dur”.

Depenent de la durada del confinament i de la destrucció del teixit productiu l’eurodiputat ha realitzat una estimació “preocupant” per a l’estat social i econòmic d’Espanya. “Acudint o no a un rescat estem endeutant-nos més del normal i això pot portar-nos a una recessió important si no es va amb compte”.

García-Margallo ha analitzat l’actualitat política espanyola assegurant que es mostra “preocupat”. El creixent enfrontament entre partits segons el ponent “està provocant una escalada de crispació que està arribant al carrer i que no genera gens positiu”. Els “nombrosos extremismes” presents en el congrés dels diputats poden provocar que la crisi econòmica futura s’agreugi ha explicat García-Margallo. “En comptes d’aprofitar aquesta crisi per a fer una remodelació del nostre sistema polític i econòmic, ho estem fent per a distanciar-nos i enemistar-nos. Només des de la unió es pot afrontar una remodelació d’aquest calat” ha finalitzat.

Propostes dels Cercles de Mallorca i Menorca sobre actuacions urgents
Amancio López Seijas, “el turisme la indústria de la felicitat”