Javier Solana assegura en el Cercle que la pandèmia ha unificat la Unió Europea

Javier Solana, diverses vegades ministre, exsecretari general de l’OTAN i ex responsable de la política exterior i seguretat comuna europees, ha detallat en el Cercle el seu punt de vista sobre els grans problemes que actualment concerneixen a Europa.

Des de la seva experiència al capdavant dels organismes més significatius en política internacional, Solana ha mostrat la seva principal preocupació davant els resultats de les eleccions legislatives als Estats Units i el moviment geopolític que suposarà per a les relacions amb nacions com Rússia, la Xina o els països llatinoamericans.

La necessitat de resoldre problemes de manera global, apunta Solana, obliga a mantenir els contactes sempre oberts i a promoure una relació constant entre orient i occident.

Sobre l'”obsessió” que Rússia sempre ha mostrat per Ucraïna i que ha viscut de prop, Solana ha analitzat la llavor que va desfermar la guerra i descarta una deriva nuclear del conflicte.

Solana ha volgut destacar també la gran responsabilitat mostrada per la Unió Europea donat que ha reaccionat ràpid i de manera integracionista davant les vicissituds implicades per la pandèmia del Covid o de les derivades de la dependència energètica de països com Rússia.

Més informació als diaris: Última Hora i Diario de Mallorca.

L’informe sobre el canvi climàtic a les Balears alerta de la necessitat d’actuar
La desacceleració econòmica no cedeix