Illes per un Pacte critica l’actitud dels partits polítics

Exigeix a l’Executiu balear que assumeixi el document i als partits que arribin a un acord

Illes per un Pacte ha expressat aquest dimarts, a la seu del Cercle d’Economia de Mallorca, el seu rebuig a la tramitació parlamentària del document que pretén convertir-se a la base de la nova llei educativa autonòmica. «Ha estat molt lluny de ser el que desitjàvem: un veritable debat educatiu entre tots els grups polítics», van indicar els seus representants en una compareixença realitzada aquesta tarda. Consideren que la ponència hauria d’haver servit per solucionar les diferències a través del debat, alguna cosa que no ha ocorregut.

A l’hora de distribuir responsabilitats, des de Illes per un Pacte apunten que «ni el Govern ni el conseller d’Educació han assumit el lideratge que era necessari en aquest procés», eludint la seva responsabilitat de marcar uns terminis òptims que evitessin una demora injustificada com la qual, asseguren, s’ha acabat produint. «Arribem al final de la legislatura sense la possibilitat de tenir una llei educativa pròpia de Balears».

Tots els representants han manifestat defraudats davant l’actitud dels partits que conformen el Govern i davant els de l’oposició. Illes per un pacti ha volgut mostrar-se com a exemple davant la classe política. “Nosaltres som el mirall en el qual haurien de mirar-se els partits. Tenim idees diferents però tots hem dialogat i hem estat capaços d’arribar a un consens sobre un tema que requereix un pacte al més aviat possible”.

Miguel Ángel Paniagua se sotmet a les preguntes dels socis del Cercle
Ovidio Andrés: A cop de crisi