Carlos Grau: “Espanya pot convertir-se en un referent en la tecnologia 5G”

El desenvolupament del 5G provocarà grans canvis en poc temps en el món turisme i en el de les petites i mitjanes empreses.

“Espanya pot convertir-se en un dels països referents a Europa en coneixement i treball amb la tecnologia 5G” ha afirmat el director general de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), Carlos Grau, en la conferència que ha ofert aquesta tarda a l’Hotel Valparaiso de Palma, de la mà del Cercle d’Economia de Mallorca.

Sota el títol “MWCapital: impulsant nous serveis de la internet del futur”, Grau ha explicat la importància que pot tenir la tecnologia 5G perquè Europa i Espanya puguin competir amb els mercats de la Xina i els Estats Units. “Hem de formar a professionals especialitzats en aquest tipus de servei si volem competir amb la resta de mercats tecnològics”.

Precisament Grau ha recalcat la importància d’invertir en Recerca, Desenvolupament i Innovació (I+D+I) i en educació. “Aquests dos camps al costat de la tecnologia poden provocar que una societat pugui ser molt mes rica, a nivell de coneixement, i al seu torn fer-la evolucionar cap a una de les societats capdavanteres”

El desenvolupament del 5G provocarà grans canvis en poc temps en el món turisme i en el de les petites i mitjanes empreses. És per això que Balears adquireix una gran importància en aquest nova etapa tecnològica. “Les Illes són un lloc molt interessant en el qual convergeixen un gran teixit empresarial i una de les indústries turístiques més importants del món. Però és necessari una major complicitat dels diferents agents que conformen la societat”.

Finalment, i continuant amb la nova tecnologia 5G Grau ha comentant alguns dels principals camps en els quals les empreses notaran majors canvis en el seu dia a dia. “La semàntica serà un dels grans avanços que en molt poc temps arribarà a les nostres empreses. Amb aquesta nova eina la comunicació entre empreses millorarà radicalment” ha assegurat Carlos Grau.

“Europa veurà la seva fi si no conservem l’acord de Schengen”
El Consell de Mallorca presenta al Cercle d’Economia els avanços en la Ruta Ramón Llull