Els nous eurodiputats es trobraran amb grans reptes a solucionar

Europa és segons l’eurodiputat socialista “un instrument clau per a afrontar els grans canvis del món globalitzat que s’aproximen”

L’eurodiputat i exministre, Ramón Jáuregui ha ofert una roda de premsa aquesta tarda, convidat pel Cercle d’Economia de Mallorca, a l’hotel Valparaiso de Palma per a explicar els reptes als quals es van enfrontar Europa i Espanya, després de les eleccions europees del pròxim 26 de maig. “Els nous eurodiputats es trobaran amb temes tan rellevants com són la solució al Brexit, les migracions, la implantació de les noves tecnologies i la modernització d’Europa”.

Precisament l’època post Brexit és per a Jáuregui un bon moment perquè Espanya “d’un pas endavant i es converteixi en el gran soci de l’eix franc-alemany”. Però per a això, Ramón Jáuregui ha recordat que el primer “és que la nostra política interna arribi a un consens nacional entorn de la imatge que s’ha de donar d’Espanya a Europa”.

Seguint amb la política interna d’Espanya, Jáuregui creu que Sánchez es convertirà de nou en president del Govern i segons la seva opinió “intentarà realitzar polítiques progressistes sense la necessitat de pactar amb els nacionalismes independentistes”.

La Unió Europa, aquella construcció supranacional extraordinària que va enlluernar fa ja diversos anys a la societat espanyola, travessa, avui dia, una crisi de confiança per part dels ciutadans de tota Europa. Nombrosos són aquells els que albiren seriosos dubtes sobre l’eficiència i l’eficàcia d’aquest estament. Un organisme que ha estat capaç de proporcionar els millors anys de pau, prosperitat, justícia social i de llibertat que es recorden en el vell continent. “És important que la retòrica populista no entri a Europa, ja que aquests populisme són els que poden tirar per terra tot el treball realitzat fins al moment. Hem de convèncer a la població de les necessitats de tenir una Europa unida i fort” ha explicat Jáuregui.

Europa és segons l’eurodiputat socialista “un instrument clau per a afrontar els grans canvis del món globalitzat que s’aproximen”. Precisament en un moment clau en el qual les noves tecnologies avancen amb passes de gegant, “Europa ha d’unir-se i trobar el seu lloc en el mercat que dominen la Xina i els Estats Units”.

L’eurodiputat socialista no ha volgut acomiadar-se dels més de mig centenar d’assistents, sense recordar al seu amic i company, Alfredo Pérez Rubalcaba, que es troba hospitalitzat des de principis de setmana i que ha compartit tants anys en política. “Se’ns va un home que ha fet grans coses per Espanya”.

Per a finalitzar Jáuregui ha manat dos consells als polítics futurs. Cal recordar que Jáuregui després d’aquestes eleccions deixarà la vida política, després de més de 40 anys en diferents càrrecs de la vida pública. “Hem de recuperar l’estima pel pacte. El que pacta és un valent i ha de ser enaltit. A més, li recomanaria als nous polítics que no deixin d’aprendre. El que deixa de formar-se comet l’error de quedar-se obsolet”.

El metabolisme econòmic de Balears
Balears una comunitat que aposta per la tecnologia i innovació