Balears una comunitat que aposta per la tecnologia i innovació

La nova Llei de Canvi Climàtic és molt ambiciosa, supera fins i tot les expectatives d’Europa. És una aposta clara per la sostenibilitat i el desenvolupament de nous sistemes tecnològics que sens dubte “poden ajudar a complir els objectius”

Adolfo Borrero, Conseller Delegat de Aalto Consultors, ha arribat avui a Palma per a oferir una conferència sobre “Les destinacions turístiques intel·ligents”.  A l’Hotel Valparaiso, Borrero ha analitzat els diferents programes nacionals de Smartcities, entre el qual es troba el de Balears. “Les illes compten amb grans plans d’innovació per a convertir-se en una comunitat de referència quant a desenvolupament de les tecnologies IoT, IA, Big Data o 5g”.

Des d’una visió integral de les Ciutats i Territoris Intel·ligents (Smartcities), Borrero s’ha centrat en els aspectes que les Tecnologies Habilitadores Digitals (THD) exerceixen sobre la Indústria del Turisme. “A poc a poc estem començant a observar el poder que tenen les noves tecnologies en aquest sector. A més, de les increïbles aportacions que comporten. Gràcies a elles els empresaris poden reduir increïblement els seus costos i invertir-los en altres punts de la seva infraestructura empresarial”.

Borrero durant la conferència a la qual han assistit més de mig centenar de persones ha reflexionat sobre el compliment de els Objectius de Desenvolupament Sostenible(ODS) de Nacions Unides, com a marc de referència del desenvolupament de negocis turístics ètics i sostenibles. Adolfo Borrero ha destacat, a més, la labor que el Govern Balear ha realitzat amb la nova Llei de Canvi Climàtic. “És una nova llei molt ambiciosa que supera fins i tot les expectatives d’Europa. És una aposta clara per la sostenibilitat i el desenvolupament de nous sistemes tecnològics que sens dubte poden ajudar a complir els objectius”.

D’altra banda, Borrero ha presentat també un projecte tractor per al sector turístic que pretén “reforçar el teixit del mateix i especialment el de les pimes turístiques”.

El també president de les Comissions de Smartcities de la CEOE i d’AMETIC ha anunciat el pròxim esdeveniment d’AMETIC, el “Digital Tourist 2019” que se celebrarà a Benidorm el mes vinent d’octubre, en el qual es tractaran temàtiques similars a les tractades en la conferència d’avui i que comptarà amb la presència de la indústria digital i actors importants del sector turístic espanyol.

Els nous eurodiputats es trobraran amb grans reptes a solucionar
AlcudiaMar nou soci-col·laborador del Cercle