Diabenur s’emporta la 4a edició dels premis del Cercle

Es lliuren els Premis Innovació promoguts pel Cercle d’Economia de Mallorca i amb la col·laboració de CAIXABANK i la direcció general d’Innovació del Govern

Diabenur s’ha proclamat, aquest matí, a l’Hotel HM Jaume III de Palma, vencedor de la quarta edició dels premis innovació del Cercled’Economia de Mallorca. Pedro Castro, director de Hospitalización a Domicilio (Grupo Humana), empresa creadora del projecte ha estat l’encarregat de recollir el premi de les mans del president del Cercle, José María Vicens; de la directora territorial de CaixaBank, Mari Cruz Rivera; i de la directora general d’Innovacio del Govern, Nuria Riera.

Diabenur és un “professional” virtual amb Intel·ligència Artificial (IA) dissenyat per especialistes mèdics, que monitora, analitza i intervé en la vida de persones diabètiques. Un “professional” virtual acompanya a la persona les 24 hores amb un pla de salut motivador personalitzat i permet l’apoderament del pacient en la gestió de la diabetis. “Diabenur serà capaç de resoldre de manera autònoma el 75% de les incidències comunes i reduirà en un 65% les complicacions derivades” ha explicat Castro director del projecte.

Els premis innovació del Cercle d’enguany, estaven centrats en fomentar el suport a projectes d’innovació social i comptaven amb una aportació de 6.000 euros. A més de, un any com a soci col·laborador del Cercle que li donarà l’oportunitat al premiat de participar en totes les activitats de l’entitat i intervenir en la Comissió d’Innovació.

Vicens ha explicat que aquesta nova edició dels premis del Cercle ha comptat “amb més de 15 projectes participants” i que el nivell d’enguany ha estat “dels més alts”. És per això, que des del Cercle s’ha volgut valorar el treball dels altres dos finalistes. “Tant Ecobodega com Ecotxe es podrien haver merescut aquest premi. Ha estat molt renyit. Estem contents perquè veiem que cada vegada més la societat aposta més per la innovació i molts són els joves que s’atreveixen a aventurar-se en camps abans desconeguts” ha explicat el president del Cercle.

Els premis d’innovació social del Cercle són “uns dels més importants de l’illa”. Aquesta quarta edició ha demostrat que Mallorca “continua sent una illa que cada vegada aposta més per aquest àmbit i on les empreses s’involucren cada vegada més per aconseguir que els projectes d’innovació triomfin” ha assegurat la directora territorial de CaixaBank.

Segons el president del Cercle aquesta bona participació respon al creixement de “les noves tecnologies estan transformant el món laboral i el món assistencial i que una pandèmia com la que vivim ha accelerat sens dubte aquest procés. En el projecte premiat conviuen dues idees per a millorar l’assistència com són la cura en l’entorn natural, el domicili, i l’aprofitament de les noves tecnologies per a apoderar l’assistència als pacients”.

Finalment, des del Cercle s’ha animat a la resta de participants a continuar lluitant pels seus somnis. “Encara que molts s’ho mereixen en els processos competitius només hi ha un vencedor. Ecobodegai Ecotxe són també dos grans projectes que segur veuran premiada la seva labor en un futur pròxim”. En l’acte de la mateixa manera s’han tingut paraules d’agraïment per als col·laboradors d’aquesta edició. “Gràcies a la direcció general d’Innovació del Govern, a CaixaBank, a l’àrea d’Innovació de la UIB, a RIU Hoteles i a Isba; perquè sense ells això no podria haver-se dut a terme”.

Antoni Riera, “una recessió amb deflació és l’escenari menys dolent”
José María Vicens és reelegit com a president del Cercle d’Economia de Mallorca