Cort presenta el Pla General Urbanístic per als pròxims vint anys

Després que referents del món de l’arquitectura i la innovació com Izaskun Chinchilla, Jan Gehl, Miquel Barceló o Felipe Romera, ens hagin parlat en el Cercle de la transició de les ciutats cap al model de “Ciutats del Coneixement i les Cures”, hem tancat el cicle amb la presentació del nou Pla General Urbanístic projectat per a Palma.

L’exposició, introduïda per l’arquitecte Pere Nicolau, es va dur a terme per la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, el gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Joan Riera i el regidor d’urbanisme, Gabriel Horrach, els qui van explicar els detalls del projecte que pretén ser “realista, viable i perdurable en el temps”.

Pere Nicolau ha afirmat que, per primera vegada, un pla urbanístic “singular” relega la circulació de vehicles a un segon pla en contraposició amb tots els plans urbanístics que es van dur a terme durant el s. XX, la qual cosa, apunta cap a un canvi de paradigma.

Per part seva, Neus Truyols i els tècnics de l’ajuntament que la varen acompanyar, varen descriure les bondats del planejament que se centra en cinc reptes: la crisi climàtica, l’accés a l’habitatge (implementant la col·laboració entre el sector públic i el privat), la millora dels equipaments públics; la protecció del patrimoni i la diversificació econòmica.

En paraules de la regidora, “També s’observa un escenari moderat de creixement poblacional fins a l’any 2040.”
El pla general d’urbanisme de l’ajuntament de Palma es troba, a hores d’ara, en fase d’exposició pública i aportació d’al·legacions fins el mes de febrer.

Les prediccions COVID que utilitza el Cercle publicades en l’acadèmia americana de ciència.
Rajoy presenta en el Cercle “Política per a Adults”