Les prediccions COVID que utilitza el Cercle publicades en l’acadèmia americana de ciència.

L’innovador mètode dissenyat per Luis Álvarez i investigadors de França i Suïssa, que calcula la taxa de reproducció de manera més estable i amb diversos dies d’antelació, publicat en una de les millors revistes científiques del món.

La Revista de l’Acadèmia de Ciència dels Estats Units, juntament amb Nature i Science, entre les millors revistes científiques del món de caràcter multidisciplinari, acaba de publicar l’article sobre l’estimació de la taxa de reproducció de la pandèmia per coronavirus que ve utilitzant el Cercle d’Economia de Mallorca des de fa més d’un any per al seu semàfor diari. El nou mètode, del Catedràtic de la Universitat de las Palmas, Luís Álvarez, en col·laboració amb investigadors de la Universitat Paris-Saclay i l’Escola Politècnica Federal de Lausanne, permet donar una estimació amb diversos dies d’antelació respecte a l’estimació que proporciona el mètode estàndard denominat EpiEstim.

A més, el mètode proposat té en compte i corregeix l’efecte cap de setmana, que es produeix perquè sistemàticament durant els caps de setmana es comptabilitzen menys casos que després van apareixent en els dies successius. Això ens permet obtenir una versió “corregida” de la corba d’incidència del nombre de casos diaris que resulta d’utilitat per a donar estimacions a curt termini de l’evolució del nombre de casos.

 

Fins al moment el semàfor acumula més d’onze milions de visites. La col·laboració i suport des de l’inici de mitjans com a Última Hora, Majorca Daily Bulletin, Mallorca Magazine i Mallorca Zeitung ha estat i continua sent fonamental per a la seva màxima difusió.


La taxa de reproducció, Rt, representa, en mitjana, el nombre de persones que contagia cada persona contagiada. Rt va canviant al llarg del temps degut a les mesures de distanciament social, vacunes, noves variants més contagioses, etc.

El semàfor del Cercle, a més d’aquests indicadors -incidència i Rt-, recull l’impacte assistencial i el nivell de vacunació de la població per a proporcionar una visió clara i senzilla de la situació de la pandèmia en el territori insular per als ciutadans i les persones que desitgen visitar-nos.

Els detalls tècnics del model poden trobar-se en:

https://www.pnas.org/content/118/50/e2105112118.full

Presentació de la novel·la ‘Las Hojas del Ayer’ de Francisco de Asís Maura
Cort presenta el Pla General Urbanístic per als pròxims vint anys