José Mañas, CEO de Wireless DNA i vicepresident de GSBIT, ha explicat els detalls de les tecnologies emergents pioneres a les Illes Balears.
La Comissió d’Innovació del CERCLE ha programat una videoconferència oberta al públic sobre la Internet de les Coses (IOT en el seu acrònim anglès) per a facilitar el coneixement sobre el complex ecosistema de les telecomunicacions.
A més d’un petit resum sobre els sistemes de radiofreqüència més populars i de buidar els dubtes sobre la polèmica actual que envolta la tecnologia 5G, el ponent José Mañas ha revelat el paper que, al seu parer, jugarà l’ampli espectre de xarxes a la nostra cotidianeidad.
La telemetria remota de consums elèctrics o similars, el pesatge dels residus orgànics que produïm, el control i manteniment de la cadena de fred en aliments i productes farmacèutics o la mesura i predicció de fenòmens atmosfèrics, renous o el recompte de les places disponibles d’un aparcament són alguns dels projectes que poden realitzar-se i que Mañas ha detallat. El procés culmina, ha afegit Mañas, amb la implementació d’aquesta Innovació Circular: quan el model de negoci permet un desenvolupament del producte que compta amb una gran connectivitat, ofereix seguretat i aconsegueix un estalvi energètic. En concret, quan s’aconsegueixen cercles col·laboratius que generen riquesa, estalvien despeses i redueixen la petjada de carboni.
Finalment Mañas també ha alertat de les amenaces que pot sofrir un sector emergent i crucial per a les Balears en els pròxims quinze anys, com la impossibilitat de garantir el servei de xarxa, la inseguretat jurídica davant una possible falta de regulació o les conseqüències derivades de la guerra global de les comunicacions.