Antón Costas presenta al Cercle els “Laberints de Prosperitat” per a fer front el futur

 

Antón Costas, economista, president del Consell Econòmic i Social d’Espanya i Expresident del Cercle d’Economia de Barcelona, va presentar la seva última obra “Laberints de Prosperitat”. I sobre aquest concepte de prosperitat i benestar va basar la seva conferència a l’Hotel Valparaíso de Palma.

Costas introdueix el seu llibre proposant alternatives de sortida que evitin el risc de barbàrie que suposa l’actual ressentiment i la polarització política de la societat. Per a l’economista gallec, la pèrdua de prosperitat dels darrers trenta anys explica alguns fenòmens que vivim i que s’uneixen a la por a les conseqüències futures de transformacions com la digitalització o la descarbonització.

Dels diferents camins a escollir per fer front a aquest risc, Costas va definir els contractes socials per a la cerca de la prosperitat després de les últimes grans crisis centrats sobretot en la interacció de les tres “R” per a superar la crisi: Resistència, Recuperació i Reinvenció.”

Antón Costas també va aprofitar per a fer una anàlisi de la situació geopolítica internacional i va contestar a les preguntes dels assistents a la conferència per a després continuar durant la tradicional sopar-col·loqui amb els socis i sòcies del Cercle.

Llegeix l’entrevista a Antón Costas publicada a l’Última Hora.

La majoria dels indicadors disponibles continuen creixent pendents de les conseqüències de la COVID
Reforçam els vincles amb la Universitat de les Illes Balears amb un conveni de col·laboració