Victoria Camps analitza la crisi política i educativa d’Espanya

La filòsofa Victoria Camps ha analitzat “la crisi política” que viu Espanya i sobretot “la reacció de la ciutadania” a aquesta mena de crisi, durant la seva conferència d’aquesta tarda, convidada pel Cercle d’Economia de Mallorca. “No estem gestionant el problema correctament si enfortim als populismes i triem als seus dirigents per a representar-nos”.

Per a Camps la situació que s’està vivint a Espanya està afectant al fet que arribem “a una concepció equivocada de la democràcia”. Aquella en la qual la població només vota i compra els programes polítics que li venen els partits polítics. “Estem perdent la capacitat de raciocini i d’estudi”.

Segons Camps els grans beneficiats d’aquesta problemàtica que estem vivint a Espanya són “l’independentisme català i la dreta més franquista de Vox”. Per a l’experta filòsofa aquestes dues ales polítiques estan aconseguint amb els seus missatges, “la qual cosa no van aconseguir amb la creació de la Constitució”.

Durant la conferència Camps ha assegurat que un de les grans fallades de la democràcia liberal és que els principals actors polítics “no han estat educats per a defensar la democràcia. Treballar i construir una ciutadania compromesa pel bé comú. Aquí és on hem fallat i pel que la nostra democràcia no és tot el forta que hauria de ser”.

L’educació és una faceta fonamental per a Victoria Camps. “Educar és adoctrinar. Però adoctrinar en la transmissió de valors com la llibertat o la justícia. Aconseguir que els nostres joves siguin més conscients i racionals”. Preguntada llavors pel Pin parental de Vox, Camps no s’ha tallat i ha assegurat que aquesta nova figura  “té un sentit pervers. Vol crear una ferida on no n’hi ha. Fent que la societat es preocupi per alguna cosa que no existeix i això és malvat”.

Finalitzant amb la conferència i amb el tema de l’educació, Camps ha afirmat que està necessita “evolucionar, créixer” i no incorporar més assignatures”, sinó “canviar els costums i actualitzant les actuals”. La filosofia en aquest sentit ocupa un lloc de reflexió que ha de “ajudar a tots a pensar de manera més profunda i pausada sobre els grans problemes que tenim a cada moment”.

“Àfrica està plena d’oportunitats per a les empreses de Balears”
Informe tècnic del Cercle sobre el Covid-19