“Àfrica està plena d’oportunitats per a les empreses de Balears”

Els Estats Units i sobretot la Xina estan sent les grans potències que estan realitzant importants inversions en els diferents països d’Àfrica.

Etiòpia, el Senegal o el Marroc presenten, actualment, “les millors oportunitats per a les empreses de Balears a Àfrica”. Abderrahim Oudrassi, president de la EUROAFRICA Foundation, ha participat en una conferència, a l’Hotel Valparaiso i convidat pel Cercle d’Economia de Mallorca, per a parlar del “creixement empresarial” que està sofrint el continent africà.

els Estats Units i sobretot la Xina estan sent les grans potències que estan realitzant importants inversions en els diferents països d’Àfrica. Això provoca que les capitals de les principals nacions africanes estiguin desenvolupant un canvi i estiguin creixent amb passes de gegant. “En 80 anys les grans ciutats estaran situades a Lagos, Kinsasa i Donar és-Salam, desplaçant als actuals punts neuràlgics del món” ha continuat explicant Oudrassi.

Cal entendre que Àfrica és un continent molt ric. Petroli, diamants o cafè són alguns dels principals productes que s’exporten de les seves terres i per a Oudrassi “és normal que amb el pas del temps aquestes ciutats es desenvolupin i competeixin”. A més, a aquesta equació cal afegir el capital humà. “Àfrica compta amb la població més jove del món i cada vegada són més els nois i noies que decideixen quedar-se a les seves ciutats per a aportar la seva intel·ligència al servei del creixement del seu país”.

Sembla ser que Àfrica (o almenys alguns dels seus països) està deixant de costat les picabaralles tribals que durant molts anys han fet d’aquest continent una terra ingovernable. “El sentiment de pertinença està arrelant-se en les noves generacions i això és important perquè aprenen a valorar més els que els uneix que el que els separa malgrat que poden ser de tribus diferents”. Encara així, el colonialisme i les fronteres establertes en el seu moment pels colons europeus, que van dividir a pobles i a famílies “continua fent mossa en els ciutadans”.

Oudrassi ha assegurat, finalment, que a Àfrica -igual que a Europa, Àsia o Amèrica del Sud- continuen existint països en els quals la situació política “no és la més favorable per a realitzar inversions”. Però Etiòpia, el Senegal o el Marroc “han obert una via que pot reflectir el futur pròxim d’Àfrica i és important apostar per això”.

El Cercle present en la V edició del Premi Regne d’Espanya
Victoria Camps analitza la crisi política i educativa d’Espanya