Semaforo Covid Balears

Suspensió del Semàfor Covid Balears

Els primers mesos de la pandèmia de Covid19 a Europa, el 2020, es van caracteritzar per la por i la confusió. Al Cercle d’Economia de Mallorca ens vam proposar oferir a les persones informació veraç, àgil, puntual i comprensible sobre l’estat de la pandèmia a les Balears, basada en la recopilació i anàlisi de dades de fonts fiables. Per difondre les dades d’una forma simplificada idearem i desenvoluparem una eina que anomenarem Semàfor Covid, i que hem ofert gratuïtament i en obert per a que qualsevol pogués inserir-la a la seva pàgina web.

La difusió que hem aconseguit amb aquesta actuació no té precedents al Cercle. El semàfor Covid ha estat integrat en més de 40 llocs web de diversos països i les visites a la nostra pàgina de dades sobre l’estat de la pandèmia han aconseguit xifres que mai no hauríem imaginat. Diàriament l’equip del Cercle s’ha dedicat a alimentar aquestes eines per fer arribar la informació a la gran quantitat de persones que s’informaven per aquesta via.

Afortunadament, encara que la malaltia Covid19 continua sent un problema sanitari, ha baixat molt la seva importància com a emergència social. A causa d’això, fonts oficials, i altres fonts secundàries, ja no actualitzen diàriament l’evolució i ja no és possible aconseguir dades fiables com les que hem manejat fins ara. Per això considerem que ha arribat el moment d’interrompre indefinidament aquest servei. El semàfor Covid deixarà de ser actualitzat aquesta setmana. Pel que fa a la pàgina que ofereix dades al nostre lloc web, durant un temps deixarem els gràfics que reflecteixen l’evolució històrica de la pandèmia des de juliol 2020 fins a abril 2022.

Agraïm la col·laboració de tots els que han fet possible aquesta iniciativa, als mitjans de comunicació com Última Hora, Majorca Daily Bulleting, Mallorca Magazin i Mallorca Zeitung, que ho han publicat diàriament, i especialment al Doctor Luís Alvarez, Catedràtic de Ciències de la Computació a la Universitat de Las Palmas de Gran Canària, autor del model, que diàriament i de manera desinteressada ens feia arribar les seves encertades prediccions.

La vicepresidenta Nadia Calviño garanteix al Cercle la recuperació econòmica
El Grup Quirónsalud, nou soci col·laborador del Cercle