Pepa Bueno manté la cerca de la veritat com a salvació del periodisme

La periodista Pepa Bueno, actual directora d’El País i amb un llarg recorregut en els mitjans de comunicació des que va començar en 1985, ha ofert una conferència en el Cercle sobre la necessitat de supervivència del sector davant els reptes de la digitalització o la intel·ligència artificial.

Coneixedora dels moviments polítics, el cost i el preu del poder, ha explicat la seva experiència amb els diferents mandataris que ha entrevistat durant la seva carrera i les seves impressions més íntimes. També va parlar de la irrupció i desaparició dels anomenats partits de nova política dels quals va indicar: “Es varen assemblar a la vella política massa ràpid”.

Quant a la crisi que la premsa espanyola està travessant per diferents motius, Bueno ha reivindicat el dret a la informació veraç per a neutralitzar la desconfiança perquè hi ha prou interessos en què la ciutadania no conegui la veritat i es deixi manipular.

Per a Pepa Bueno, que no va eludir cap pregunta dels socis del Cercle que varen assistir, els periodistes tenen l’obligació de sotmetre als usuaris dels mitjans al principi de contradicció de la realitat, confrontar-la i treure’ls de la seva bombolla de confort ideològic. El contrari suposaria la mort del periodisme.

Més informació en el diari Última Hora.

 

L’Associació de Joves Empresaris s’uneix al Cercle
Cristina Monge revela en el Cercle l’oportunitat que suposa el canvi climàtic