Miquel Company i Joan Carrió desgranen el Pla d’Inversions Estratègiques en el Cercle

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, juntament amb el director general de l’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques, Joan Carrió, varen avançar als socis del Cercle d’Economia de Menorca i de Mallorca les línies mestres del programa de fons europeus Next Generation-UE.

Tots dos varen detallar l’aplicació de de el Pla d’Inversions projectat i els resultats que s’esperen al llarg de la dècada vinent. En concret, van descriure punt per punt la dotzena d’estratègies en les quals s’estructura el pla d’inversions com la creació de més de 71.000 lloc de treball (8.250 lligats al sector industrial i 2.700 al de serveis de recerca i desenvolupament segons les seves paraules).

Company ha destacat l’efecte a llarg termini del Pla sobre el Producte Interior Brut de les Illes, ja que es preveu que generi un plus de creixement de la taxa de l’economia balear per valor de 0,7 punts percentuals cada any.

L’impacte directe, indirecte i induït dels més de 90 projectes que tenim identificats fins ara amb un cost d’al voltant de 4640 milions, superarà els 6.900 milions d’euros, ja que l’efecte multiplicador estimat de les inversions és del 1,5.


A més, es pretén que els projectes que es financin amb fons europeus o per altres vies milloressin l’economia balear i incrementin l’aportació del benestar material, “incorporant les millores en R+D que porten associats una part important dels projectes inclosos en el Pla, esperem una millora de la productivitat que augmentaria el multiplicador fins al 1,9” com va explicar el conseller.

Assistim a la cita anual de presentació del Projecte de llei dels pressuposts per a 2022
El III Fòrum IllesLex analitza la complementarietat del turisme vacacional