“Més enllà de la Smart City: reptes i aprenentatges cap a illes intel·ligents”

Pilar Conesa ha ofert una conferència sota el títol “Més enllà de la Smart City: reptes i aprenentatges cap a illes intel·ligents”. De la mà del Cercle d’Economia de Mallorca, Conesa, ha arribat a l’illa per a oferir la seva visió dels futurs canvis ha de realitzar la nostra comunitat per a convertir-se en una illa intel·ligent.

Conesa ens ha explicat, als més de 60 persones presents, els canvis urbans als quals s’enfronta el món i l’espai que ocuparan les illes en aquest nou marc.

“Vivim en un món cada vegada més urbà –en 2050 es preveu que un 68% de la població mundial viva en ciutats–, però també amb una població cada vegada més concentrada prop de les costes i en territoris insulars. Davant aquesta situació, les àrees poblades enfronten desafiaments d’enorme calat, que són el reflex dels quals enfronta el món en el segle XXI”.

Com dissenyar les ciutats en el futur, com moure’ns, de quina manera enfrontar l’emergència climàtica, de quina manera usar la tecnologia i la innovació per a reduir desigualtats i sota quines premisses trobar millors marcs de governança i representativitat són preguntes essencials que cal solucionar si volem apuntalar un món urbà sostenible, inclusiu i dinàmic alhora que competitiu. Per a això és essencial tenir un model d’acció que permeti donar respostes de manera intel·ligent.

Pilar Conesa acumula una llarga trajectòria en el disseny d’estratègies Smart City i liderant processos de consultoria estratègica al costat de ciutats, països, illes i estats insulars des de Anteverti.

Aurelio Vázquez protagonista del II Fòrum Illeslex Advocats
José Miguel Maté i Daniel Lacalle expliquen les oportunitats d’inversió en un entorn incert