José Miguel Maté i Daniel Lacalle expliquen les oportunitats d’inversió en un entorn incert

Brexit, desacceleració econòmica, guerra comercial, gir en la política monetària… Els niguls semblen acumular-se en l’economia global i enfosquir el panorama inversor. Però José Miguel Maté, conseller delegat de la gestora Tressis, i Daniel Lacalle, economista cap, adverteixen del perill d’identificar el canvi de ritme amb un cataclisme i creuen que en el nou any hi ha bones oportunitats a llarg termini ocultes entre la incertesa… Durant la conferència oferta de la mà del Cercle d’Economia de Mallorca i Tressis, a l’Hotel Valparaiso, els dos experts van valorar els principals punts a tenir en compte.

Vaig matar ha iniciat el debat parlant sobre la situació de pànic que planeja sobre l’atmosfera empresarial europea des d’inicis de 2019. “Hem passat de l’eufòria al pànic. Què ha passat?” ha preguntat. Lacalle ha volgut eliminar aquesta sensació de temor assegurant que estem en unes perspectives de creixement “molt més moderades que en els últims tres anys. Vivim un canvi de cicle. En els anys anteriors potser teníem un nivell d’expectatives massa optimistes. Confondre moderació amb desfeta és un dels errors en els quals caiem. Hem d’estar més tranquils i analitzar les dades lògicament”.

Sobre la formació de Govern, Tressis recela del possible govern actual d’Espanya i de les mesures que es volen dur a terme. “Estem en una desacceleració global. Però cap de les mesures que estem veient, des del punt de vista del Govern, incentiven la creació d’ocupació. Creixem més que la UE però tenim una taxa d’atur del doble. No veig un ànim dels empresaris a l’hora d’invertir més; si a la desacceleració li fiquem bastons a la roda, no em genera tranquil·litat” ha explicat Vaig matar. “L’empresari és lògic, si el creixement econòmic és menor, la capacitat per a contractar a gent és equivalent. Hem de donar seguretat empresarial i fomentar polítiques que vagin encaminades a la tranquil·litat dels mercats”.

“Més enllà de la Smart City: reptes i aprenentatges cap a illes intel·ligents”
Antoni Horrach, CEO de HM Hotels, candidat per Balears al Premi Emprenedor de l’Any de EY