Aurelio Vázquez protagonista del II Fòrum Illeslex Advocats

II Fòrum Illeslex Advocats s’ha dut a terme de la mà del Cercle d’Economia de Mallorca i ha tingut com a ponent a Aurelio Vázquez, responsable d’Operacions per a la Península i Balears d’Hotel Investments Partnerts, qui en la seva intervenció va analitzar les conseqüències de la fallida de Thomas Cook. En la seva opinió, “la notícia i la reacció ha estat sobredimensionada, fins i tot a nivell polític, ja que el que ha caigut és una empresa de distribució que a més ja se sabia que estava feta fallida, però no s’ha posat en risc ni el model ni la destinació”. En aquest sentit, ha afirmat, “el model turístic que tenim és bo, funciona, no cal repensar-lo sinó que el treball que cal fer és evolucionar-lo. I la touroperació funciona, i cal valorar enfront d’uns altres marketplaces com Booking o Expedia que aquesta sí que té un compromís amb la destinació”.

En la seva intervenció, Vázquez també ha subratllat la necessitat de “conscienciar-nos que la demanda la creguem des de l’oferta, i no viceversa. I abans que invertir en promoció és necessari centrar-nos en l’ordenació. Hi ha moltes oportunitats i les Illes Balears tenen una posició de partida immillorable, si bé hi ha destinacions que estan duent a terme iniciatives de posicionament molt interessants a les quals val la pena seguir”. En aquest sentit, ha destacat que “cal dur a terme polítiques que permetin atreure talent. Hi ha exemples de destinacions que s’han transformat i ho han pogut fer per l’aportació de persones intel·ligents que coincideixen en un mateix temps i interessos”.

Després de la ponència ha tingut lloc un interessant debat, moderat per Antoni Riera, catedràtic d’Economia Aplicada, en el qual s’ha parlat de les perspectives turístiques i del model de negoci, aprofitant la llarga experiència d’Aurelio Vázquez en companyies com Riu Hotels i Iberostar Hotels. També hem comptat amb la intervenció de Luis de l’Olmo, exdirector general de màrqueting de Melia Hotels International.

Puig, un exemple d’empresa familiar que treballa en un mercat global
“Més enllà de la Smart City: reptes i aprenentatges cap a illes intel·ligents”