María José Alonso explica en el Cercle el germen de la revolució nanotecnológica

María José Alonso, catedràtica de Farmàcia de la Universitat de Santiago de Compostel·la i Premi Nacional de Recerca, ha parlat del que representa un canvi de paradigma en la ciència a l’hora de prevenir malalties: el desenvolupament de la nanotecnologia com a teràpies avançades.

Alonso recorda que la majoria de les malalties es deuen a alteracions de proteïnes. Per això, mitjançant elements minúsculs, -ja que les molècules de gran grandària no poden travessar per exemple, epitelis- la ciència vira en el seu mode d’intentar pal·liar els símptomes de les malalties i passa a intentar prevenir-los.

Els científics, assegura Alonso, duen més de cinquanta anys investigant aquest camí per això, la vacuna contra la COVID va poder comptar amb la informació genètica necessària per a crear l’antigen en el nostre organisme. Així, la vacuna incorpora nanopartícules amb ARN missatger que penetra en les cèl·lules i produeix aquesta proteïna que dona lloc a una resposta immune.

María José Alonso ha afirmat a més que els materials utilitzats per a fer els medicaments són també més segurs i amb menys efectes paral·lels.

La conferència ha tengut lloc a l’hotel Valparaíso de Palma durant un dinar-col·loqui que va reunir socis i representants de la comunitat científica.

Lamentem profundament la mort d’Isabel Corominas
La revisió del reglament de minimis, una oportunitat per avançar en la compensació dels efectes de la insularitat