La revisió del reglament de minimis, una oportunitat per avançar en la compensació dels efectes de la insularitat

Representants de les principals organitzacions empresarials i professionals, agents socials i entitats de la societat civil de les Illes Balears han lliurat avui el manifest conjunt a la Delegada del Govern

Els signants del document han lliurat avui la carta-manifest a la delegada de govern, Sra. Aina Calvo, com a via de comunicació amb el Govern estatal.

Els representants de la societat balear desglossen en el document confeccionat conjuntament els motius pels quals és necessari i procedent desenvolupar una estratègia específica integradora, amb plans o projectes d’acció efectius, que permetin a les Illes Balears superar els múltiples desavantatges estructurals permanents, enfrontar-se els importants desafiaments i complementar, apuntalar i reforçar el nostre model econòmic.

Des d’aquesta perspectiva, el document fa referència concretament a la finestra d’oportunitat oberta amb motiu de la revisió del reglament de minimis en el marc de la presidència d’Espanya a la UE durant aquest semestre. Se sol·licita al Govern d’Espanya que plantegi al si de la Comissió Europea, en atenció a la singularitat expressa de les illes de la Unió, que les illes rebin una especial atenció i que algunes de les seves ajudes, com la del transport de mercaderies, queden exemptes dels límits aplicables de la norma general de minimis.

Signen el document: Carmen Planas, presidenta de CAEB; Jaume J. Carot, rector de la UIB; Eduardo Soriano, president de la Cambra de Comerç de Mallorca; Jordi Mora, president de PIMEM; José L. García, Secretari General de Comissions Obreres de les Illes Balears; Manuel Campillejo, secretari administració d’UGT Illes Balears; Rafael Gil, vicedegà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats; Carles Mulet, Vicedegà de l’Il·lustre Col·legi d’Economistes de les Illes Balears; Bartomeu Rosselló, President del Cercle Mallorquí de Negocis; Francisco Tutzó, President del Cercle d’Economia de Menorca; i Josep Maria Vicens, president del Cercle d’Economia de Mallorca.

El document es pot llegir i descarregar a continuació:​

Illes Balears: Uniendo fuerzas para superar las dificultades

 

Reunió amb Delegacio de Govern. Foto: Pere Bota
Reunió amb Delegacio de Govern. Foto: Pere Bota
María José Alonso explica en el Cercle el germen de la revolució nanotecnológica
Homenatge del Cercle a l’escriptor Cristòfol Serra