Les estadístiques econòmiques no reflecteixen la realitat

Ernesto Ekaizer expert periodista “l’economia està manejada per un grup de tecnòcrates que perllonguen els cicles econòmics al seu antull”.

L’econòmica actual es troba en “un estancament permanent fomentada per certs grups de tecnòcrates que perllonguen els cicles d’acord “als seus interessos”. Així ho ha assegurat Ernesto Ekaizer que durant la conferència oferta, aquesta tarda, a l’Hotel Valparaiso també ha volgut recalcar que “les estadístiques econòmiques no reflecteixen la realitat”.

Segons Ekaizer els quatre bancs principals espanyols tenen un gran poder sobre l’economia espanyola i qualsevol tipus de problema sobre ells suposaria “un greu problema econòmic” per a la societat espanyola, “enfonsant en una profunda crisi”.

Les estadístiques per a l’expert periodista “no serveixen” per poder demostrar una “situació real de la nostra situació econòmica” bàsicament perquè “ja no existeix només una economia, moltes” i per tant és “impossible” valer-se d’unes estadístiques per demostrar “on ens trobem”.

Durant la conferència Ekaizer va aprofitar per remarcar que el govern de Mariano Rajoy “mentia” en assegurar que “havien salvat a Espanya del rescat” perquè l’única cosa que va provocar va ser que el sistema espanyol “fos encara més precari”.

Els pensionistes també van ser un tema rellevant al llarg de l’esdeveniment. Per a Ernesto Ekaizer els pensionistes són “els responsables de trencar una pau social que era necessària fer-se fallida”. Van aconseguir demostrar que Rajoy “s’equivocava” en afirmar que “no hi havia més diners” i que la situacions econòmiques actualment “pot perllongar-se” fins que “els tecnòcrates diguin prou”.

Un tema d’actualitat com és la imputació de l’ex ministre d’Aznar, Eduardo Zaplana, en el cas Lezo, afirma el periodista que “no li sorprèn” ja que ho considera “sistemàtic” i afecta “a tota l’estructura del Partit Popular”. Fins i tot arribant a afirmar que el partit polític estarà en els jutjats “els propers 10 anys”.

Finalment, Catalunya va ser el seu últim punt a tractar. Per Ekaizer la situació catalana ha provocat que la sala segona del Tribunal Suprem “hagi de fer-se càrrec de la solució del problema polític en la comunitat autònoma catalana”. Afirmant que això es deu a la “ineficàcia dels dos governs per dialogar”.

Dinar-Col·loqui amb Joan Gual d’Autoritat Portuària
La transformació de les ciutats gràcies a la tecnologia