La catedràtica de Física a Oxford, Sonia Contera, detalla la revolució de la nanotecnologia

Coincidint amb el Dia Mundial Internacional de la Dona en la Ciència, el Cercle d’Economia de Mallorca -en col·laboració amb el Club DM- ha organitzat una jornada oberta a la societat, on investigadors, empreses, professionals i associacions han pogut compartir un espai de diàleg en el qual exposar, en aquesta ocasió, els últims avanços en nanotecnologia i qualitat de vida.

Les emergents tecnologies intel·ligents en salut, d’entre elles la biotecnologia, nanotecnologia, robòtica, fotònica, materials avançats i salut digital, estan revolucionant la forma en què lluitem contra la malaltia. En oncologia, per exemple, gràcies a les tecnologies intel·ligents en salut, és possible realitzar diagnòstics més primerencs, més precisos i menys invasius, a més de proporcionar noves línies de tractament esperançadores.

Aquesta és la 4a conferència oberta a la societat balear que organitza el CERCLE durant aquest any i per a l’ocasió comptam amb l’experta de prestigi mundial, Sonia Contera: nanotecnóloga espanyola; catedràtica de Física especialitzada en la física de processos biològics (en anglès Biological Physics) en el departament homònim de la Universitat d’Oxford i, actualment, vicedegana del departament d’aquesta institució.

Contera va dedicar la seva conferència a exposar les seves reflexions filosòfiques sobre la física i la comprensió de la relació entre simplicitat i complexitat i el poder que ha suposat la capacitat de creació de tecnologia. Com a experta en sistemes complexos, Contera promou el paper de la intuïció enfront del de la raó ja que considera que la realitat és més complexa i menys racional que les computadores.

Un centenar d’assistents han tingut l’oportunitat d’escoltar també les últimes innovacions, els avanços en el camp de la nanomedicina i nanotecnologia, que van des del diagnòstic precoç, l’alliberament controlat de fàrmacs o la radioteràpia amb nanopartícules. Posteriorment, durant el tradicional sopar-col·loqui amb els socis del CERCLE, Contera no va eludir respondre a totes i cadascuna de les preguntes suscitades.

Més informació en Diario de Mallorca.

Reforçam els vincles amb la Universitat de les Illes Balears amb un conveni de col·laboració
Sumam nou soci col·laborador a la família del Cercle