Juan Torres revela en el Cercle les grans mentides de l’economia

Juan Torres, catedrátic d’Economia aplicada en la Universitat de Sevilla i membre del Consell Científic de Attac España, va presentar ahir en el Cercle d’Economia la seva obra “Econofakes”, la qual ha aconseguit la seva tercera edició.

Torres (a la foto amb el president del Cercle, Josep Maria Vicens i amb Carles Manera) va explicar davant els socis del Cercle que des que existeix l’opinió pública, tant la mentida com la la faula ha pres una important dimensió. No obstant això, va remarcar “avui la mentida —en tots els àmbits— s’ha multiplicat”. Això succeeix, segons Torres, tant en el món periodístic com en els grups d’opinió i en la classe política. Tampoc els economistes se salven de la seva influència. De fet, va denunciar Torres, que

 

“el discurs econòmic actual està basat en mentides que s’han instal·lat amb tanta naturalitat que ningú les qüestiona”.


Econofakes assenyala 10 grans mentides econòmiques del nostre temps que condicionen el repartiment de la riquesa i els factors econòmics que intervenen en la nostra vida i Torres va explicar diversos exemples dels destacats en el seu llibre. Juan Torres, fins i tot, va advocar per la necessitat de tipificar com a delicte la presa de decisions de tipus econòmic que afectin seriosament l’esdevenir de la societat com de lesa humanitat.

El III Fòrum IllesLex analitza la complementarietat del turisme vacacional
Josep Maria Vicens ingressa en la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears.