Juan Carlos Ureta, President de Renta 4 i també de l’Institut Espanyol d’Analistes Financers (IEAF), va explicar en el Cercle la necessitat d’aprenentatge que mostren els mercats en períodes d’intensos canvis com és l’època post-covid que comencem a albirar.
Si bé Ureta considera que les polítiques monetàries d’assistència financera aplicades per part dels Governs i els Bancs centrals en els moments traumàtics deterioren el poder adquisitiu dels diners, també creu novetosa la seva incorporació en l’escenari després de la crisi sanitària. Segons Ureta, encara que aquest tipus de polítiques socials existien abans de l’arribada del Covid 19, la pandèmia les ha tornades irreversibles.
Davant aquesta perspectiva de política monetària “social i subsidiada” les empreses es veuran afectades i
hauran d’afrontar desafiaments com la recerca d’inversió i recursos, la digitalització, la retenció del talent i la comprensió i incorporació dels valors i principis del moment.
A més, Ureta ha assenyalat l’aparició d’una nova transformació del sistema financer després de la irrupció del món cripto – en referència a les criptomonedes- i del blockchain, la tecnologia del qual, permet crear nous actius i mercats, és a dir: crear valor on abans no existia.
Posteriorment, Juan Carlos Ureta va participar en el tradicional sopar col·loqui amb els socis del Cercle.
Més notícies en els diaris Última Hora i Diario de Mallorca.