Josep Ferrer ofereix una audició guiada sobre “la música dels anys 70”

Divideixi en tres sessions, aquesta primera audició guiada ha analitzat la música dels anys 1971, 1972 i 1973.

Josep Ferrer ha tornat de nou al Cercle d’Economia de Mallorca per a oferir una nova audició guiada. Aquesta vegada, sobre la música dels anys 70. Divideixi en tres sessions Ferrer ha analitzat el que segons ell és “un dels períodes musicals més fructífers de la història”. Ha estat aquesta tarda i en la Fundació Sa Nostra, on els assistents han pogut gaudir d’aquesta primera conferència que contempla el període dels anys 1971, 1972 i 1973.

Segons la història recent, és a partir del 1967 quan la música comença a sofrir un gran canvi. El pop es ramifica i apareixen nous vessants que faran dels anys 70 uns dels més importants de la història musical. “Coincideixen nous grups amb els de finals dels 60, s’introdueixen nous instruments i la mescla d’aquestes generacions dóna com a resultat una música impressionant” ha explicat Ferrer.

Parlem de Emerson, Lake & Palmer, Queen, AC/DC, Eric Clapton, Dire Straits, The Police o Boston, entre altres, que s’intercalen amb la música dels Rolling Stones, Pink Floyd o la del final dels Beatles. Ferrer ha assegurat que la interrelació entre tots aquests grups i músics ha donat “productes que no s’han tornat a repetir en cap altra dècada”.

Nombrosos grups i temes musicals han pogut ser vists i escoltats en aquesta primera audició guiada que no ha deixat indiferent a ningú. “Hem pogut veure a artistes i cançons que han estat grans èxits musicals i a uns altres que en el seu moment no ho van ser però que avui dia són fonamentals en la cultura musical” ha continuat l’expert ponent.

Aquesta primera conferència ha finalitzat amb la crisi del petroli de 1973. I és que, els fets històrics que van succeir en aquest període “han estat fonamentals” per a Ferrer. “Els artistes van reflectir en les seves lletres i música el que succeïa i els seus sentiments sobre aquest tema. Aquests esdeveniments també són els culpables de provocar que els anys 70 es convertissin en aquesta època daurada de la música moderna” ha finalitzat.

És la tercera vegada que Josep Ferrer acudeix al Cercle a realitzar aquest tipus d’audicions guiades. Anteriorment ja es va poder veure el seu bast coneixement sobre la història musical dels Beatles o de Mozart. La segona part de la conferència podrem escoltar-la el divendres 7 de febrer i la tercera part de la conferència no arribarà fins a un mes després, concretament el dilluns 30 de març.

La nova Xina
“No podem deixar en mans de les corporacions l’ètica de les màquines”