José Enrique Ruiz-Domènec, “El que la història diu davant l’actual situació a Catalunya”

José Enrique Ruiz-Domènec, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1970, ha arribat al Cercle d’Economia de Mallorca aquest dijous per a realitzar una nova conferència sota el títol “el que la història diu davant l’actual situació de Catalunya” i en la qual ha aprofundit en “les arrels del problema català”.

A l’Hotel Valparaíso de Palma i davant més de mig centenar de persones Ruiz-Domènec ha realitzat un recorregut a través dels últims 14 segles d’història catalana per a intentar aportar respostes i solucions a la situació que travessa la comunitat. Tot això, des de la rigorositat i objectivitat. Una conferència que ha assentat la raó analítica com a norma de conducta en el debat polític.

Segons el catedràtic d’història de la UAB “el desconeixement de la matèria que imparteix és el que ha produït que el procés català resulti en uns casos una miqueta controvertit i en uns altres, pelegrí”.

José Enrique Ruiz-Domènec és, a més de membre de diverses acadèmies, professor visitant en nombroses universitats d’Europa i Amèrica. En l’actualitat desentela al seu torn la labor de professor extraordinari de la Universitat Suor Orsola Benicasa de Nàpols. Forma part de la Comissió Europea d’Historiadors com a representant espanyol i integrada per 27 membres. Finalista del Gran Prix du Livre Europeéne, ha publicat més de 40 llibres escrits en castellà, català, francès i italià.

Es presenta el documental Overbooking en el Cercle
Carme Riera “Escriure i viure al costat del Mediterrani”