Incloure a Europa en la reforma de la Constitució

                  -Enrique Baró, Exministre del Govern d’Espanya i ex  president del Parlament Europeu, assegura que és necessari integrar a Europa en la reforma de la Constitució

Integrar a Europa dins de la reforma de la Constitució és necessari si Espanya vol “avançar com a país” ha assegurat Enrique Baró expresident del Parlament Europeu. Durant una conferència organitzada pel Cercle d’Economia de Mallorca, avui, a l’hotel Valparaiso, Baron ha ofert la seva visió sobre Espanya i la Unió Europea davant mig centenar d’assistents

El polític, economista, advocat i assagista considera que la reforma de la Constitució ha de servir per “esmenar” els errors que va cometre la seva generació. Un d’ells, els problemes entre les comunitats autònomes i les seves competències. “No poden haver-hi més casos com el que estem vivint a Catalunya” afirma Baron.

Les creixents desigualtats socials que existeixen a Espanya són un de els punts que més preocupen a l’ex parlamentari. “Espanya ha sortit de la crisi però la societat s’ha vist molt perjudicada, separant molt més les classes socials”.

Sobre la situació que està travessant la Unió Europea amb la sortida de Gran Bretanya, Baró, veu que el país britànic “no sortirà ben parat” d’aquesta situació. Les previsions que auguren que la seva economia disminuirà entre un 5% I 6% fa pensar a l’ex diputat que a Gran Bretanya es viuran unes segones eleccions sobre el ‘Brexit’. El euroescepticismo en l’est i sud d’Europa són conseqüències del creixement del populisme però al que veu “amb poc futur”, ja que no s’ha ensenyorit dels països amb major pes dins de la comunitat europea com poden ser França o Alemanya.

Els rumors que parlen d’una refundació de la Unió Europea tampoc preocupen a Baronque afirma que la UE realitza la seva funció “correctament” i és partidari de “no canviar alguna cosa si això funciona”.

El Cercle s’uneix al Smart Island World Congress
La tecnologia dictaminarà el futur tecnològic