Iñaki Gabilondo disseciona en el Cercle els desafiaments del futur i reclama acords globals

Iñaki Gabilondo, periodista de reconegut prestigi després de cinquanta-i-cinc anys de professió activa, ha abordat tots els temes i amenaces que, al seu criteri, hauria de tenir en compte la societat actual: des de la crisi climàtica, la brega comercial per l’aigua potable, la manipulació de les dades i les fake news o la “sacralització” de l’ús del deute públic pels estats que s’ha convertit en un perill.

Per a Gabilondo, “la democràcia està fatigada i hi ha una nostàlgia per l’autoritarisme” que hauria de preocupar-nos. Com també hauria de preocupar la situació del jovent davant la precarietat laboral i la falta d’expectatives.

Després de passar els darrers anys viatjant i entrevistant científics de diversos llocs del món, Gabilondo destaca que: “L’esperança està en la ciència i a reprendre els valors estables com la solidaritat, l’honestedat i la decència.”

Quant a la situació política global, Iñaki Gabilondo advoca pel sentit comú, sense el qual regna la inoperància, i defensa la necessitat d’acords ja que “quan els temes no s’aborden per falta de consens s’emmagatzemen en el “traster” i no es resolen”.

El periodista, que va rebre una gran ovació pels assistents, va continuar responent tots els interrogants plantejats pels socis durant el tradicional esmorzar amb el conferenciant que ha tengut lloc a l’Hotel Valparaíso de Palma.

Intensa Jornada de treball amb Tomás Iriondo, director de Gaia, convidat per la Comissió de Ciència, Tecnologia i Innovació
La ministra Maroto acompanya al Cercle de Menorca en la celebració del seu 10è aniversari