“En els últims deu anys l’Estat ha deixat d’invertir a les Illes 1.770 milions”

Una delegació de la junta directiva del Cercle d’Economia s’ha reunit aquest matí amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, en el Consolat del Mar per tractar els primers detalls del disseny del nou REB que el Govern de Pedro Sánchez ha proposat. José María Vicens, president del Cercle, va exposar els seus dubtes sobre el document durant la reunió, després de conèixer que el REB de Sánchez no compliria totes les expectatives que s’havien generat fins avui. I és que en els últims deu anys l’Estat ha deixat d’invertir a les Illes 1.770 milions, la qual cosa ha deixat a Balears per sota de la mitjana estatal en inversions. Ara ben Vicens va assegurar que cal “posar en valor” aquesta proposta i que “Més val un ocell al puny que una grua lluny”.

Segons l’exposició del Govern i de la conselleria, el REB de Sánchez és “un pas cap a davant” per posar a les illes en la mitjana d’inversió de l’Estat. Per a la delegació del Cercle aquest document encara està lluny “de les reivindicacions que la plataforma va plasmar al seu moment fa ara any i mitjà”.

La reunió amb les representants del Govern va servir per conèixer “les primeres pinzellades” del REB i davant la premsa Vicens ha assegurat que “encara és aviat per fer una valoració final. De moment esperarem a fer una anàlisi més profunda d’aquestes propostes conjuntament amb els nostres companys del Cercle d’Economia de Menorca i amb els membres de la plataforma”.
Aquest dijous la institució mallorquina viatja a terres menorquines per reunir-se amb el Cercle d’Economia de Menorca i celebrar una junta directiva d’agermanament en la qual es tractaran les propostes del nou REB de Balears.

Ovidio Andrés: A cop de crisi
El Cercle col·labora en el 1er Fòrum Illeslex Advocats