El director de GAIA, Tomás Iriondo, aprofundeix en la innovació col·laborativa per a la transformació de les empreses

Tomás Iriondo, al capdavant de l’Associació d’Indústries de Coneixement i Tecnologia d’Euskadi (GAIA), que compta amb més de 311 empreses tecnològiques, va dedicar una jornada de treball per a analitzar la situació del sector.

Amb la finalitat d’accelerar la transformació d’empreses, el territori i la societat per a posicionar-se davant la nova economia i els reptes del futur, Iriondo ha destacat que, com que els models de negoci han canviat, s’ha de dotar d’intel·ligència al producte per a poder prestar serveis.

Per a això, i sempre aplicant l’economia de les dades i la digitalització dels continguts o coneixements, l’aportació de valor haurà de contenir tres elements clau: la transició digital, la transició ecològica-climàtica i la transició tecnològica-sanitària.

 

L’èxit d’aquesta transformació significa una gran responsabilitat dels clústers.


Després de reunir-se amb els directors generals d’Innovació i Ciència i amb diferents representants d’empreses balears, Tomás Iriondo, va repassar en la conferència del Cercle, a l’Hotel Melià Innside de Palma, els processos estratègics d’adaptació d’empreses mitjançant la innovació col·laborativa i disciplines com l’enginyeria, l’electrònica, la informàtica, les telecomunicacions, i la ludificació.

Biolínea passa a formar part dels socis col·laboradors del Cercle
Intensa Jornada de treball amb Tomás Iriondo, director de Gaia, convidat per la Comissió de Ciència, Tecnologia i Innovació