El Cercle trasllada a la presidenta del Govern les iniciatives de la societat civil

Margalida Prohens, presidenta del Govern de les Illes Balears, ha rebut en audiència als membres de la Junta Directiva.

Com en cada ocasió que hi ha un canvi en la titularitat de l’Executiu balear, acudim a la primera presa de contacte per a escoltar les línies polítiques de futur i traslladar les preocupacions i propostes de la societat mallorquina.

Prohens, acompanyada del vicepresident, Antoni Costa i del secretari Autonòmic d’Innovació Antoni Carmona, ha fet èmfasi a protegir «les famílies, les rendes mitjanes, els autònoms i els emprenedors» i intentar pal·liar problemes del sector educatiu, l’Administració i la falta d’habitatge. Ha valorat molt positivament la reunió i ha sol·licitat la col·laboració franca i oberta amb el Cercle com a entitat de referència en representació de la Societat Civil.

Per part seva, els membres del Cercle s’han mostrat oberts a continuar liderant el projecte de millora del finançament autonòmic i el règim especial Balear (minimis) per a les regions no ultraperifèriques a més de secundar tota iniciativa que suposi afavorir el benestar de la ciutadania de les Illes Balears (habitatge, economia, sanitat, educació, turisme responsable, Innovació, sostenibilitat,..)

En la reunió de treball s’ha emfatitzat entre altres temes:

1. La Necessitat de disposar d’un Document estratègic (major d’una legislatura), consensuat, que articuli i garanteixi la sostenibilitat de les mesures necessàries a llarg termini. https://cerclemallorca.es/baleares-necesita-un-plan-estrategico-para-un-futuro-sostenible-digital-e-inclusivo/

2. Coordinació i les polítiques de Recerca, Innovació i Transferència a l’estil de les Comunitats més avançades. https://cerclemallorca.es/la-ciencia-la-tecnologia-y-la-innovacion-ejes-de-una-estrategia-de-futuro/

3. La importància del desenvolupament cultural com a motor econòmic i desenvolupament social. Diversificació, sinergies i complementarietat d’economia (Agricultura, Indústria, etc)

4. L’agilitació i eficiència de l’Administració al servei de les persones. Exemple: agilitat i simplificació administrativa en l’obtenció de llicències urbanístiques.

Aquesta visita complementa les realitzades amb el President del Consell Insular, Llorenç Galmés, i Batle de Palma, Jaime Martínez, en les quals es va posar de manifest la necessitat d’una coordinació efectiva d’Institucions.

 

 

El director de la Simfònica destaca en el Cercle la importància de l’art en l’educació
Visitam les instal·lacions de REDEIA, entitat col·laboradora del Cercle