El Brexit duro és la pitjor opció per a les nostres empreses

El Regne Unit pot optar per establir un acord de comerç similar al de Noruega, un d’afavoreixi el lliure comerç, un acord bilateral o la pitjor opció, que no hi hagi acord

Ramón Mullerat, Enrique Tejedor i Jack Lenzan del servei d’impostos i serveis legals de Price Waterhouse Cooper (PWC) han analitzat aquesta tarda, durant la conferència sobre el Brexit organitzada per PWC, l’Associació Balear de Directiu i el Cercle d’Economia de Mallorca, la situació actual de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i les seves repercussions legals i fiscals sobre les empreses balears que realitzen operacions entre la nostra comunitat i el país britànic.

Davant la incertesa que embolica el Brexit durant els últims mesos i davant la proximitat de la data límit (29 de març) per a arribar a un acord abans que es produeixi la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, Mullerat ha explicat els possibles models comercials que es poden arribar a produir entre les comunitats europees i el país anglosaxó. “El Regne Unit pot optar per establir un acord de comerç similar al de Noruega, un d’afavoreixi el lliure comerç, un acord bilateral o la pitjor opció, que no hi hagi acord i que la ruptura pugui ser caòtica per a les empreses”.

La possibilitat que es produeixi un Brexit duro és en l’actualitat “l’opció amb major probabilitat de produir-se” ha assegurat Teixidor, que no veu possible que es produeixi un nou referèndum o possibles eleccions generals.

Enrique Tejedor precisament també ha tractat les repercussions fiscals que pot implicar la sortida del Regne Unit el pròxim 29 de març. “És important analitzar les activitats econòmiques que realitzem entre Regne Unit i Espanya i començar a preparar una sèrie de contingències que ens ajudin a esmorteir el cop. La preparació és fonamental davant una situació molt complexa”.

Per part seva, Jack Lenzan ha analitzat l’impacte que suposarà el Brexit sobre la ciutadania estrangera que es troba a Espanya, sobretot a Balears i al Regne Unit. “El país britànic vol revaloritzar la qualitat dels recursos humans i vol establir una política molt semblant a la d’Austràlia, és important per això, que Espanya i Regne Unit estableixin un acord bilateral que no perjudiqui els ciutadans de tots dos països donat la seva estreta unió”.

José Ferrer ofereix la segona part de l’audició guiada sobre Mozart
Sopar-col·loqui amb Antoni Terrasa