“Converses amb:” Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears

Llorenç Huguet, llicenciat en Ciències Matemàtiques i en Matemàtiques Aplicades a la Informàtica i a la Gestió Industrial, i doctor en Informàtica, és catedràtic de la Universitat de les Illes Balears (UIB) on va ocupar el càrrec de Rector entre 1995-2003 i des de 2013 fins a l’actualitat, la qual cosa el converteix en el rector més longeu de la institució acadèmica.

 

El sistema universitari espanyol retorna a la societat 4,3 euros per cada euro d’inversió


 

Les eleccions del pròxim 20 de maig posaran fi a una trajectòria de setze anys al capdavant del centre acadèmic de referència a les Illes Balears i el balanç per a una universitat jove, de 43 anys de vida, és positiu:  implantada en la resta d’Illes, 44 graus, 33 màsters, 24 doctorats, 123 títols propis i amb al voltant de 12.000 estudiants.

Per a Llorenç Huguet, la inversió en l’ensenyament superior és una gran inversió, tant a nivell personal com en l’ambit laboral i va destacar que el 80% dels titulats en la UIB estan en actiu i amb una base de cotització superior, davant d’una mitjana espanyola del 72%.

Huguet va valorar a més la contribució social de la UIB en la formació i la generació de recursos humans, tecnològics i d’emprenedoria en tots els sectors professionals i la seva aposta per la Recerca i la Innovació mitjançant programes d’intercanvi.

El pla de projecció de futur per a la Universitat pública passa pel digital i en aquest sentit Huguet va assegurar que va haver-hi previsió i que la UIB està preparada per a afrontar el repte gràcies a l’esforç del professorat a qui el rector va aprofitar per a agrair la seva dedicació. Huguet va anunciar també  la pròxima disponibilitat de nous estudis superiors de Grau en la UIB com a Farmàcia, Activitat Física i Esport i Intel·ligència Artificial.

Ultima Hora

Diario de Mallorca

Canal 4 Diario

 

Conferència de Miquel Puig: “Fons Next Generation EU, una oportunitat única”.
El nostre col·laborador E|Motion Group presenta l’ATP Mallorca Championships de Tennis amb seu a Mallorca