Conferència de Miquel Puig: “Fons Next Generation EU, una oportunitat única”.

Miquel Puig, economista i coordinador del Comitè Assessor Catalunya-Next Generation EU, va detallar els requisits d’accés als fons europeus Next Generation davant els socis del Cercle que varen participar en la videoconferència del 15 d’abril.

 

Projectes transformadors per a les generacions pròximes


La Unió Europea ha aprovat una potent injecció de fons econòmics a la regió mediterrània i zona Est de la Unió amb la finalitat d’impulsar projectes transformadors i de futur basats en dues línies fonamentals: la digitalització i la promoció d’una Europa verda. Prop de 75.000 milions d’euros serviran per a finançar-los i Miquel Puig ha afirmat que s’imposa la necessitat d’analitzar i organitzar els recursos.

Puig, ha explicat els mecanismes d’accés als fons i com, davant aquest repte, els estats membres beneficiaris han començat a plantejar projectes i desenvolupar estratègies per a poder dur-los a terme. Els temes orientats a la transformació futura, segons Puig, se centraran en projectes mediambientals, biotecnològics, de tractament de residus i de reutilització de l’aigua així com la descarbonització de la indústria, entre altres.

Una vegada identificades aquestes línies a seguir, serà necessari decidir els punts claus i triar els recursos humans i tècnics per a aconseguir-ho. D’aquí ve que Puig hagi destacat la importància que les diferents administracions implicades, juntament amb les empreses privades, treballin de manera eficient i puguin complir els terminis legals.

Petició conjunta d’ajuda per Balears al Govern d’Espanya
“Converses amb:” Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears