Tomeu Deyà avalua el Patrimoni de la Humanitat de les Illes Balears

 

Tomeu Deyà, economista, gerent de Foment del Turisme entre els anys 1996 i 2010 i director del Consorci Serra de Tramuntana fins a 2015, ha fet un recorregut pels llocs de les Illes Balears declarats Patrimoni de la Humanitat, com ara la Serra de Tramuntana, Menorca Talaiòtica i Eivissa Dalt-Vila: un reconeixement que comparteixen amb altres 1200 ubicacions en el món. Aquest viatge, no obstant això, ha estat crític cap a aquesta distinció que no sempre duu aparellada una protecció real.

Com a coneixedor del significat del segell Patrimoni de la Humanitat i els seus processos de selecció i conservació, Deyà ha descrit la implicació dels països i els costos aparellats, entre altres tràmits burocràtics. També ha destacat l’avaluació dels objectius i el seguiment dels projectes amb la seva conseqüent responsabilitat compartida entre residents i visitants ja que el paper del turisme és primordial.

Tomeu Deyà és membre del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS Internacional) des de 2016 i també gestiona l’empresa familiar Can Det a Sóller.

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda del Govern, Antoni Costa, s’ha reunit amb membres de la Junta Directiva del Cercle
El Banc Santander renova el seu estatus de soci col·laborador del Cercle