Theodor Kallifatides reivindica el paper de la dona i fa un clam per la pau a Europa

Després de dos anys de pandèmia, el Cercle ha comptat amb la presència de l’escriptor Theodor Kallifatides per a celebrar la tornada de les seves conferències obertes al públic i sense restriccions d’aforament.

Durant la xerrada conduïda per l’escriptor Francisco Maura i el director de l’editorial Galàxia Gutenberg, Joan Tarrida, Kallifatides va fer un recorregut per la seva carrera literària i també va expressar la seva visió sobre l’actualitat política des de l’experiència dels seus 84 anys.

L’autor suec, d’origen grec, va explicar que la seva vocació d’escriptor va néixer quan amb cinc anys va haver de presenciar l’execució d’un home amb el qual va creuar la mirada abans que caigués fulminat. Des de llavors la seva obra s’ha centrat en la reivindicació de la figura de la dona i la lluita contra la misogínia com s’observa en la seva última novel·la presentada a Mallorca, “Timandra”.

Demanat per la situació de guerra a Europa, en referència a la invasió d’Ucraïna, l’autor va advocar per treballar entre tots per a “aturar les guerres i la producció d’armes” ja que “Cap societat pot sobreviure en la injustícia”.

L’acte, que va congregar a més de dues-centes persones, es va acompanyar també amb un concert de la pianista i cantant grega Irina Cotseli, amb el contrabajista noruec Christian Skjonhaug.

Posteriorment, Kallifatides va poder conversar amb els socis del Cercle en el tradicional sopar-col·loqui organitzat.

Més informació en: Europa Press, Última Hora i Diario de Mallorca.

El Grup Quirónsalud, nou soci col·laborador del Cercle
Stephanie Schulz i Mark Julian presenten en el Cercle les “Cares de Mallorca”