Perfecto Cuadrado doctor emèrit de la UIB, analitza en el cercle l’obra surrealista de Màrio Cesariny

Perfecto Cuadrado, filòleg romànic i hispànic i catedràtic de filologia Gallega i Portuguesa en la UIB ha ofert una conferència sobre el pintor i poeta -també amic seu- Mário Cesariny i el Surrealisme a Portugal, en commemoració del centenari del mestre portuguès.

Després d’un repàs pels orígens del surrealisme, la seva definició i calat i les diferències amb altres moviments avantguardistes en el món de la literatura i l’art, Cuadrado ha destacat la biografia i obra de Cesariny qui va destacar per l’experimentació en les seves creacions i poemes.

Cuadrado ha volgut dir la atenció sobre una realitat: “En aquesta societat de l’espectacle, del com i no del què, assistim a un, cada pic més ràpid, empobriment del llenguatge”.

Cesariny, com ha incidit Cuadrado, va posar especial interès a recollir la importància del llenguatge utilitzat per a comunicar els nostres dubtes i compartir coneixements i somnis fins a descobrir que “el més important que volem dir no som capaços de transmetre’l”.

La ponència ha tengut lloc en les instal·lacions de Ca n’Oleo (Palma) amb la col·laboració del Consell Social de la UIB i introduïda per l’historiador Quico Maura.

Foto: J. Morey

La revolució de la Intel·ligència Artificial Generativa
Es manté la situació de desacceleració anunciada per l’Índex Econòmic del Cercle