Música i paraules de Josep Maria Esquirol per a homenatjar a Nuccio Ordine.

El pati medieval de l’edifico Ca n’Oleo ha donat ressò a la filosofia del catedràtic de la Universitat de Barcelona Josep Maria Esquirol que ha participat en un homenatge a l’italià Nuccio Ordine organitzat per la UIB i el Cercle quan tot just es compleix un any de la seva defunció el juny passat. L’humanista Nuccio Ordine, que ens va visitar al febrer de 2023, va ser també guardonat amb el premi Princesa d’Astúries de Comunicació i Humanitats.

Acompanyat de la música del quartet de cambra, Minimal Tempo, i prologat per l’escriptor palmesà Quico Maura, el filòsof Josep Maria Esquirol ha fet una reflexió sobre la importància de la formació i de la maduresa humana.

Esquirol ha explicat com combatre la crisi cultural que vivim actualment mitjançant el cultiu de l’ajuda i la trobada amb l’altri, fent camí i procurant anar en la bona direcció.

Josep Maria Esquirol, premi Ciutat de Barcelona i Nacional d’Assaig concedit pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, ha destacat també la missió de la docència que reflecteix en la seva última obra l’Escola de l’Ànima, presentada ahir a Palma davant més d’un centenar de persones.

Donam la benvinguda a Cajamar com a nou soci col·laborador
Climent Picornell passeja per Ciutat en el seu últim llibre