Nuccio Ordine reclama en el Cercle una educació que no es plegui a l’utilitarisme

Nuccio Ordine, catedràtic de Literatura de la Universitat de Calàbria, ha reclamat una educació basada en l’ensenyament dels clàssics davant la tendència utilitarista i digital que només pretén formar futurs consumidors.

Ordine, qui va ser presentat i precedit per Carmen Serra, presidenta del Grup Serra, el president del Cercle, Pep Vicens, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, va destacar la figura del professor que, amb humilitat i amor per la seva professió, inculca en l’alumnat l’esperit crític i la dedicació a les relacions humanes en detriment del mercantilisme imperant.

Ordine ha assegurat també que: “Les escoles no poden ser empreses que venguin diplomes ni els docents promotors del negoci, ni els estudiants clients que adquireixin passaports per al món del treball ja que no és cert que només sigui útil el que produeix benefici i guanys.”

Mitjançant un discurs que ha enllaçat pensaments de, entre molts d’altres, Dante, Rosseau, Nietzsche, Kavafis, Machado o Ramon Llull, Ordine ha defensat la necessitat de: “Alentir el temps de la productivitat i abandonar-se a l’aventura de l’inesperat i l’improbable per a obrir-nos a les sorpreses de la vida i conrear la curiositat i la imaginació per a alimentar la reflexió  i la creativitat.”

En la mateixa línia, Ordine ha denunciat la solitud que s’està creant arran de la implantació de les xarxes socials i el jovent que viu a la dimensió virtual sense adonar-se que la tecnologia només és útil quan no s’hi és esclau d’ella.

Finalment, Ordine ha volgut tancar la conferència amb una reflexió centrada en que “l’important no és posseir la veritat sinó cercar-la d’igual forma que l’home que estima ja que posseir sempre és negatiu, tant en la veritat com en l’estimació.”

El professor Ordine, va protagonitzar l’acte organitzat pel Cercle en col·laboració amb el Club Última Hora valoris, que va abarrotar les instal·lacions del Aljub del Museu D’Art Contemporani de Palma, és Baluard, i que va aconseguir una ovació final per part del públic.

Més informació al diari Última Hora y Club Última Hora Valores.

Palma 18.45. CLUB. Club UH con el filósofo Nuccio Ordine en el Aljub de Es Baluard. Vistas generales, ponencias (Ordine y Jaume Carot), publico, dos foto de grupo, y todo en general. Estará Adrián. Foto Miquel A Cañellas canellasFoto: Miquel A. Cañellas

La doctora en Física, Alicia Sintes, detalla la recerca sobre les ones gravitacionals
Presentam Els Ecos del Cercle per compartir les reflexions dels nostres convidats